Analýza zrna a mouky různých typů
- Popis aplikace
- FT-NIR spektroskopie
- FT-IR spektroskopie
Obilniny jsou základem výživy většiny lidí na celém světě a moukařský a mlynářský průmysl hraje klíčovou roli při přeměně obilovin na mouky pro širokou škálu pečiva od chleba po dorty a zákusky. Kontrola a měření důležitých parametrů zrna a mouky však zpravidla zabírá příliš mnoho času.
Pomocí FT-NIR spektroskopie je však během několika okamžiků přesně a spolehlivě stanovit vlhkost, obsah proteinu, popele a další parametry, a to bez jakékoli další úpravy vzorků. FT-NIR spektrometr Antaris II je uzpůsoben k měření tekutých, sypkých, pastovitých i pevných vzorků, a se sondou pro externí měření lze zrna a mouky měřit dokonce přímo v pytlích. S programem TQ Analyst je navíc možné vytvořit kalibrační metody pro všechny analyzované parametry, a tak můžete svůj čas věnovat tomu, co je pro vaši práci skutečně důležité.