+420 602 325 829 / info@nicoletcz.cz

Analýza mléčných produktů a čokolád

Analýza mléčných produktů a čokolád

Rychlá a efektivní analýza je v mlékárenském průmyslu důležitá z řady důvodů. Pomocí dobře zvolené metody můžete ušetřit čas a materiál, a významně tak zjednodušit analýzu. Naměřená data a ušetřené prostředky pak můžete využít k optimalizaci procesu výroby a zlepšení kvality výrobků. FT-NIR spektrometry lze využít ke zkvalitnění kontroly výrobního procesu, k verifikaci vstupních surovin meziproduktů a hotových výrobků i vývoji dalších technologií.

S jedním jediným přístrojem je možné měřit kapalné, práškovité i pastovité vzorky: mléko, smetanu, podmáslí i syrovátku, máslo, sýry všech druhů, tvarohy a tvarohové krémy, jogurty, dezerty, zmrzliny i mléčné nápoje, sušené mléko, syrovátkový protein a další, a to během několika vteřin.

FT-NIR spektrometr Antaris II
FT-NIR spektrometr Antaris II

Program TQ Analyst nabízí uživatelům možnost vytvářet kalibrační metody, pomocí nichž je možné stanovit řadu parametrů měřeného materiálu. Tyto metody lze rozšiřovat a upravovat tak, aby co nejlépe popisovaly měřené vzorky. Program využívá pokročilé matematické algoritmy a umožňuje nejen kvantifikaci analytů ve vzorku, ale také klasifikaci jednotlivých materiálů.

Nicolet iS5N je malý, snadno obsluhovatelný, spolehlivý a na údržbu nenáročný FT-NIR spektrometr, který zpřístupňuje spektroskopii v blízké infračervené oblasti všem uživatelům, nejen spektroskopickým odborníkům.
Jeho unikátní konstrukce umožňuje nasazení jak v provozních, tak laboratorních podmínkách pro kontrolu složení a uniformity produktů a meziproduktů, identifikaci vstupních surovin, a verifikaci výrobků.

Sledujte nás

Nicolet CZ © 2021 - Všechna práva vyhrazena