Analýza mléčných produktů a čokolád
- Popis aplikace
- FT-NIR spektroskopie
Rychlá a efektivní analýza je v mlékárenském průmyslu důležitá z řady důvodů. Pomocí dobře zvolené metody můžete ušetřit čas a materiál, a významně tak zjednodušit analýzu. Naměřená data a ušetřené prostředky pak můžete využít k optimalizaci procesu výroby a zlepšení kvality výrobků. FT-NIR spektrometry lze využít ke zkvalitnění kontroly výrobního procesu, k verifikaci vstupních surovin meziproduktů a hotových výrobků i vývoji dalších technologií.
S jedním jediným přístrojem je možné měřit kapalné, práškovité i pastovité vzorky: mléko, smetanu, podmáslí i syrovátku, máslo, sýry všech druhů, tvarohy a tvarohové krémy, jogurty, dezerty, zmrzliny i mléčné nápoje, sušené mléko, syrovátkový protein a další, a to během několika vteřin.
Program TQ Analyst nabízí uživatelům možnost vytvářet kalibrační metody, pomocí nichž je možné stanovit řadu parametrů měřeného materiálu. Tyto metody lze rozšiřovat a upravovat tak, aby co nejlépe popisovaly měřené vzorky. Program využívá pokročilé matematické algoritmy a umožňuje nejen kvantifikaci analytů ve vzorku, ale také klasifikaci jednotlivých materiálů.