+420 602 325 829 / info@nicoletcz.cz

Analýza rybího masa

Analýza rybího masa

Kromě toho, že je rybí maso významnou součástí našeho jídelníčku, je také důležité pro výrobu krmiv pro hospodářská i domácí zvířata. Během procesu jejich výroby se rybí maso vaří, lisuje, suší a podstupuje celou řadu procedur. Vzhledem k tomu, že to není přímočarý postup, je potřeba mít všechny kroky výroby pod kontrolou, a kromě toho je nutné určit i klíčové parametry konečného výrobku.

Vstupní suroviny jsou však celkem různorodé (losos, štika, krevety…), a tak je jejich analýza komplikovaná a zdlouhavá. Zpravidla se sleduje obsah proteinu, tuku a vlhkost, přičemž každý z parametrů se provádí jinou metodou a vyžaduje speciálně proškolený personál. Jedna analýza tak může trvat i několik hodin.

S infračervenou spektroskopií v blízké oblasti (FT-NIR) lze všechna tato měření provést najednou, a to během několika vteřin: v programu TQ Analyst pro vás vytvoříme kalibrační metodu sledovaných parametrů a vy už potom jen měříte. FT-NIR spektrometr Antaris II je spolehlivý, rychlý a lze pomocí něj analyzovat pevné, kapalné, práškové i pastovité vzorky, a díky svým relativně malým rozměrům se vejde do každé provozní laboratoře.

Nicolet iS5N je malý, snadno obsluhovatelný, spolehlivý a na údržbu nenáročný FT-NIR spektrometr, který zpřístupňuje spektroskopii v blízké infračervené oblasti všem uživatelům, nejen spektroskopickým odborníkům.
Jeho unikátní konstrukce umožňuje nasazení jak v provozních, tak laboratorních podmínkách pro kontrolu složení a uniformity produktů a meziproduktů, identifikaci vstupních surovin, a verifikaci výrobků.

Sledujte nás

Nicolet CZ © 2021 - Všechna práva vyhrazena