Kontrola a analýza doplňků stravy
- Popis aplikace
- FT-NIR spektroskopie
- FT-IR spektroskopie
- Ramanova spektroskopie
Potravinové doplňky jsou v dnešní době nedílnou součástí života mnohých z nás. Ať už vyrábíte vitamín C nebo extrakty z hub či řas, vždy byste měli mít k dispozici spolehlivou techniku analýzy všech používaných surovin, meziproduktů i konečných výrobků. Analytické metody jsou však často nákladné a zdlouhavé, a mohou tak celý proces výroby nepříjemně brzdit a komplikovat. Navíc ne všechny vzorky lze analyzovat tou samou metodou, a tak je nutné zaměstnávat speciálně proškolený personál.
Vibrační spektroskopie (Ramanova a infračervená) je rychlým, spolehlivým a nenáročným způsobem stanovení celé řady parametrů: chemického složení, homogenity tablet i řady fyzikálních vlastností. S programem TQ Analyst si navíc můžete vytvářet vlastní kalibrační metody, pomocí nichž můžete získat potřebné údaje během několika vteřin, a ušetřený čas tak můžete věnovat zlepšování samotných výrobních procesů.