+420 602 325 829 / info@nicoletcz.cz

Od přípravy pokročilých materiálů po studium jejich fungování na molekulární úrovni

Od přípravy pokročilých materiálů po studium jejich fungování na molekulární úrovni

cely

Laboratoř katalýzy a spektrochemie (LCS) je renomovaným výzkumným pracovištěm specializovaným na heterogenní katalýzu a porézní materiály. Vyniká v návrzích a přípravě mikroporézních materiálů, jako jsou zeolity, a ve studiu těchto materiálů pomocí tzv. operando spektroskopie, což umožňuje pozorovat materiály za podmínek, které jsou co nejbližší jejich reálným. Díky svým odborným znalostem má LCS jedinečné postavení ve studiu a optimalizaci katalytických a adsorpčních procesů s aplikacemi v oblastech, jako je přeměna energie a ochrana životního prostředí.

Klíčovou součástí výzkumu v LCS jsou FT-IR spektrometry, které hrají zásadní roli ve studiu katalytických procesů. LCS nedávno založila společnost Visio Technics, která se zaměřuje na prodej svých vlastních in-situ a operando katalytických cel určených právě pro použití s FT-IR spektrometry Nicolet (iS20, iS50, Apex). Tyto cely, navržené, vyvinuté a vyráběné přímo v LCS, umožňují detailní sledování reakcí v reálném čase a jsou doplněny softwarem pro jejich automatické řízení, založeným na platformách Labview a Omnic a Macros Basic.

LCS rovněž nabízí partnerství pro zájemce z jiných laboratoří a společně se svými partnery se účastní různých kongresů a konferencí, například Spectrocat (https://www.lcs.ensicaen.fr/spectrocat-2024/). V rámci spolupráce s dalšími laboratořemi LCS aktivně podporuje řešení založená na systémech iS50 nebo iS20 či APEX s Omnicem, a to nejen ve Francii, ale i v zahraničí. Těšit se můžete také na řadu zajímavých webinářů.

Hlavními zákazníky LCS jsou veřejné i soukromé výzkumné laboratoře nejen v Evropě i po celém světě. Mezi aplikace jejich produktů patří například sledování katalýzy pro dopravu, analýzy jednotlivých kroků při zpracování ropy, ochrana životního prostředí (včetně recyklace polymerů a zelené energie) a biochemické aplikace.

Cely, které můžete ke svému výzkumu použít, jsou:

  • PELICAEN: Automatizovaná in situ FT-IR cela pro charakterizaci materiálů v kontrolované atmosféře.
  • JUMPIPE: Motorizovaná in situ FT-IR cela pro charakterizaci materiálů při kontrolované teplotě.
  • CARROUCELL: Vysokopropustná in situ FT-IR cela s automatickým podavačem vzorků, používaná pro charakterizaci materiálů v kontrolované atmosféře.
  • SANDWICH: Operando FTIR reaktor určený ke studiu materiálů a reakčních mechanismů v reálných provozních podmínkách.
Cela Carroucell

Sledujte nás

Nicolet CZ © 2021 - Všechna práva vyhrazena