Pivo je v našich končinách nejoblíbenějším alkoholickým nápojem. Je považováno za jeden z českých symbolů, a od roku 2008 je dokonce název České pivo chráněn jako zeměpisné označení. Jeho výroba zahrnuje řadu kroků a s nároky na kvalitu jde ruku v ruce i potřeba spolehlivé a rychlé analýzy samotného nápoje i meziproduktů a vstupních surovin.
Jedním z nejelegantnějších způsobů analýzy jsou bezesporu metody molekulové spektroskopie, zvláště pak FT-IR a FT-NIR spektroskopie: infračervená spektroskopie v blízké a střední oblasti. Tato měření jsou rychlá, spolehlivá, automatizovatelná, bezkontaktní a není potřeba vzorek jakkoli upravovat.
Výsledek analýzy získáte během několika desítek vteřin, a to nejen v laboratoři, ale i přímo v provozu či ve skladu.
Pokud již jste našimi zákazníky a chcete si prohloubit znalosti v oboru molekulové spektroskopie, rádi vás uvidíme na našem tradičním setkání Molekulová spektroskopie 2022.